1) Πρέπει να γίνεται καθαρισμός κάθε τεμαχίου πέτρας την στιγμή της τοποθέτησης με νερό και σφουγγάρι ώστε να μην παραμείνει ίχνος τσιμεντολάσπης στην επιφάνεια της πέτρας. Με αυτόν τον τρόπο οι πέτρες θα παραμείνουν εύκολα πεντακάθαρες και αστραφτερές. Η διαδικασία αυτή να ακολουθηθεί και στο αρμολόγημα.
2) Η κάθε παλέτα με ορθογωνισμένες ή ακανόνιστες να ανοίγεται όλη ώστε ο τεχνίτης να συνδυάζει χρώματα και μεγέθη ομοιόμορφα.
3) Ο τεχνίτης να είναι της εμπιστοσύνης σας και να έχετε επισκεφθεί έργα του. Ο καλός μάστορας αναδεικνύει την Πέτρα αλλά και η προσεγμένη και όμορφη Πέτρα αναδεικνύει τον μάστορα.
4) Να κάνετε γνωστό στον προμηθευτή σας αν οι πετρόπλακες προορίζονται για εσωτερικούς η εξωτερικούς χώρους. Είναι μια σημαντική πληροφορία.
5) Σε χώρους που θα διέρχονται βαριά αυτοκίνητα το ελάχιστο πάχος της πέτρας πρέπει να είναι τουλάχιστον 2 cm. Σ’ αυτό το πάχος εξασφαλίζεται η μέγιστη ανθεκτικότητα του φυσικού προϊόντος .
6) Για μόνωση ταρατσών με πλάκες Καρύστου ή και μπαλκονιών για να μην περάσει υγρασία από τους αρμούς υπάρχει ειδικός στόκος για τη συγκεκριμένη περίπτωση (αδιάβροχος).
7) Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη διαδικασία της επίστρωσης αλλά και μετά να μη ξυστούν ή γδαρθούν οι Πέτρες από αιχμηρό αντικείμενο.
8) Για την επίστρωση των πλακών, η τσιμεντολάσπη και εν συνεχεία το αρμολόγημα να χρησιμοποιείται νταμαρίσια άμμος και όχι θαλάσσης.
9) Για την τοποθέτηση των πλακών απαιτείται το πάτωμα η το έδαφος να έχει τουλάχιστον 8-10 cm επίστρωση με τσιμέντο. Η επίστρωση τσιμέντου δεν είναι απαραίτητη αν οι πλάκες έχουν πάχος 4-5 cm και άνω.
10) Για ομορφότερο αποτέλεσμα κατά την τοποθέτηση ακανόνιστων πλακών ο τεχνίτης μπορεί με ένα μικρό σφυρί να πελεκήσει τις πλάκες ώστε η διάσταση του αρμού να είναι ομοιόμορφη στο 1 cm.